Începând de miercuri, toate persoanele care ajung în Grecia, trebuie să prezinte un test PCR negativ

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că au fost instituite noi măsuri pentru intrarea în Grecia, de marţi fiind obligatorie completarea formularului PLF (Passenger Locator Form) cu 24 de ore înainte de călătorie, indiferent de ţara de unde soseşte o persoană. Începând de miercuri, toate persoanele care ajung în Grecia, indiferent de ţara din care vin şi de mijlocul de transport folosit, trebuie să prezinte un test PCR făcut cu cel mult 72 de ore înainte, cu rezultat negativ pentru COVID-19.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile elene au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Elene în contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, începând cu data de 10 noiembrie 2020, toate persoanele care intră în Republica Elenă au obligaţia de a completa formularul PLF (Passenger Locator Form) cu cel puţin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de ţara din care sosesc”, a transmis, marţi, MAE.

De asemenea, începând din 11 noiembrie 2020, toate persoanele care intră în Republica Elenă, indiferent de ţara din care sosesc sau de mijlocul de transport folosit, sunt obligate să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru COVID-19, care să fi fost prelevat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Greciei.

„Totodată, începând cu data de 10 noiembrie, obligaţia de a completa formularul PLF (Passenger Locator Form) se aplică şi tuturor persoanelor care părăsesc teritoriul Republicii Elene, indiferent de destinaţie. Sunt exceptaţi de la această obligaţie turiştii care părăsesc Grecia, ca urmare a finalizării sejurului”, a arătat MAE.

MAE a reiterat recomandarea adresată cetăţenilor români de a se informa temeinic anterior deplasării în străinătate şi de a respecta cu stricteţe măsurile adoptate în contextul pandemiei de COVID-19.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena +302106774035 sau al Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *