Începe proiectarea și execuția lucrărilor de anvelopare a Blocului 60 de pe Aleea Streiului

Am semnat, astăzi, contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pentru ”Creșterea eficienței energetice a Blocului de locuințe 60 – Aleea Streiului, din municipiul Deva” cod SMIS 117066.

Obiectivul principal al investiției: creșterea eficienței energetice a imobilului prin reducerea consumului de energie destinată încălzirii locuințelor, în conformitate cu obiectivele Strategiei Europa 2020.

Principalele obiective specifice:

-reducerea emisiilor anuale de CO2 cu peste 40%

-atingerea unui consum anual de energie pentru încălzire mai mic de 90kwn/m2/an

-reducerea consumului anual de energie primară cu peste 40%

-trecerea la o clasă energetică superioară a clădirii (blocul de locuințe 60, compus din două scări cu 130 de apartamente).

Valoarea totală a contractului de proiectare și execuție a lucrărilor: 2.133.608,50 lei fără TVA, respectiv 2.538.994,12 lei cu TVA (aproximativ 523.504 euro).

Termen de execuție a contactului: 16 luni (5 luni – proiectare, 11 luni – execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului).

Principalele lucrări ce vor fi realizate:

-izolarea termică a fațadelor

-înlocuirea tâmplăriei exterioare existente

-închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă

-izolarea termică a planșeului peste subsol

-înlocuirea lifturilor.

Proiectarea și execuția lucrărilor vor fi realizate de Asocierea S.C. Semal Contrust S.R.L. – S.C. Optim Sig Instal S.R.L. – Birou de arhitectură Pop Oliviu Marius S.R.L. (lider de asociere S.C. Semal Contrust S.R.L.).

Investiția ”Creșterea eficienței energetice a Blocului de locuințe 60 – Aleea Streiului, din municipiul Deva” este finanțată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 3: Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

 

Nicolae-Florin OANCEA,

Primarul Municipiului Deva

 

#LucrămPentruDeveni

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *