Începe returul Ligii a III-a de fotbal

Mâine se vor disputa primele meciuri oficiale de fotbal din acest an din Liga a III-a, eșalon în care, în seria a IV-a, evoluează și două formații din județul Hunedoara, CNS Cetate Deva și ACS Șirineasa, echipă ce își dispută meciurile de pe teren propriu pe stadionul „Jiul” din Petroșani.

Ambele echipe hunedorene vor juca pe teren propriu în etapa a XVII-a, după ce runda precedentă, care trebuia să se dispute la finele săptămânii trecute, a fost reprogramată din cauza condițiilor meteorologice. Așadar vineri, de la ora 15.00, CNS Cetate Deva, locul șapte, cu 21 de puncte, va juca, acasă, cu Internațional Bălești, locul 13, antepenultimul, cu 10 puncte. În acest meci, care contează pentru etapa a XVII-a a seriei a IV-a din Liga a III-a de fotbal, trupa lui Sorin Cornea, de la care au plecat câțiva jucători, dar au și venit alți fotbaliști valoroși, chiar și din divizia secundă, este mare favorită în jocul cu gorjenii, chiar dacă de la CNS Cetate va lipsi tocmai căpitanul echipei, Robert Cristian, care s-a accidentat în intersezon și este în recuperare, conducerea tehnică a devenilor afirmând, în mai multe rânduri, că vor aborda toate partidele din retur doar la victorie, obiectivul, respectiv clasarea pe locurile 2-10, rămânând neschimbat, dar și că, dacă vor ajunge în lupta pentru promovare, nu se vor da deoparte. Apoi sâmbătă, tot de la ora 15.00, în cadrul aceleiași serii, liderul ACS Șirineasa, cu 36 de puncte, va întâlni, la Petroșani, pe Național Sebiș, ocupanta poziției a cincea, cu 26 de puncte. Jocul pare a fi unul echilibrat, dar echipa din Valea Jiului, de la care au plecat numeroși jucători, dar au și venit mulți alții, ultimul fiind englezul de 19 ani, Luke Tan Xian, ce va pleca duminică să filmeze o reclamă alături de celebrul Lionel Messi, este favorită, trupa pregătită de Dan Vasilică nepierzând niciun joc în tur, când a înregistrat 11 victorii și trei rezultate de egalitate, obiectivul celor de la ACS Șirineasa fiind promovarea în Liga a II-a la sfârșitul acestui campionat.

 

Claudiu POPA

Un comentariu la „Începe returul Ligii a III-a de fotbal

  • 8 martie 2018 la 22:23
    Permalink

    Toti cei care iubesc fotbalul in valea jiului isi doresc ca Sirinesa sa promoveze in Liga a II si din vara sa se numeasca Jiul Petrosani .Hai Jiul Petrosani !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *