Început de an școlar în pași de joacă

Începutul de an școlar a fost marcat, la Petroșani, în parcul Central Carol Schretter din localitate. La fel ca în ultimii ani, clopoțelul care a anunțat începutul școlii a debutat în parc.

“Mă bucur că suntem, din nou, împreună într-un moment important pentru orice comunitate. Este începutul noul an școlar, o zi încărcată de emoție și de semnificație. Este ziua în care cei mai mici pășesc pentru prima dată pragul școlii, începe o călătorie nouă pentru ei și familiile lor. Este important ca în astfel de momente să fim împreună, toți cei care trăim în această comunitate pe care trebuie să o iubim și să o prețuim. Educația, alături de credință este una din cele mai importante activități ale unei societății. Este unul din cei mai importanți piloni ai unei societăți, iar dacă astăzi noi avem această posibilitate să învățăm și să vorbim limba română, se datorează sacrificiilor pe care le-au făcut înaintașii noștri, cărora trebuie să le purtăm un respect deosebit”,  a ținut să transmită Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Anul școlar a început sub semnul Centenarului. La 100 de ani de Românie, preoții i-au îndemnat pe elevi să se focuseze pe educație.

“Începutul anului școlar vine cu emoții pentru fiecare dintre noi. Cu toții simțim că miroase a haine noi, a caiete și cărți noi, cu toții ne bucurăm de aceste momente. Acesta este un moment de unitate, e un lucru minunat că suntem împreună. Anul acesta este special pentru noi, românii. Avem 100 de ani de Românie, țara aceasta a fost făurită de înaintașii noștri care și-au dat viața pentru pământul acesta, iar noi cei de astăzi nu trebuie să facem altceva decât să o păstrăm. Anul acesta se cuvine să căutăm unitatea”,  a spus preotul Iulian Sălaje.

Același mesaj l-au transmis și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara.

“Iată-ne astăzi, în 10 septembrie 2018, la un nou început de an școlar, de data asta în anul în care sărbătorim Centenarul României. Vă doresc tututor mult succes, realizări extraordinare și numai bucurii”,  a fost mesajul transmis de Lavinia Ilina, inspector școlar general adjunct.

Cu emoții sau nerăbdare, elevii s-au reîntors în bănci, acolo unde îi așteaptă o nouă călătorie în lumea cunoașterii.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *