Influențele politice de la CJ Hunedoara provoacă o demisie

Influențele politice de la nivelul Consiliului Județean Hunedoara l-au determinat pe Vladimir Brilinski să demisioneze din funcția de administrator al Sarmisegetusei Regia. Acesta îl acuză pe Sorin Vasilescu, vicepreședintele CJH de faptul că a dat dovadă de lipsă de respect și că a creat situații tensionate.

Am demisionat din funcția de administrator al Sarmizegetusei Regia. Incompatibilitățile în ceea ce privește viziunea actului de administrare, existente între mine și vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Sorin Adrian Vasilescu, mă fac să iau această decizie extrem de grea.
Lipsa de respect a acestuia față de Sarmizegetusa Regia, regăsită în decizii eronate și neancorate în realitate, mă fac să părăsesc un loc pentru care am sacrificat tot ce poate sacrifica un om într-o viață întreagă.
Lipsa de sprijin în momentele dificile ale administrării și eschivarea de la situațiile tensionate pe care le-a creat singur, aruncând responsabilitatea pe umerii noștri, este notorie și extrem de dăunătoare.  Lipsa de coerență în deciziile luate, folosirea unor termeni a căror proprietate nu o cunoaște și care a adus grave prejudicii administrației și mie personal, mă determină să întrerup un drum început acum 5 ani”,  scrie pe pagina sa de socializare, Vladimir Brilinsky.

Vladimir Brilinsky spune că nu vrea să devină complice la politizarea unui loc istoric. În plus, acesta susține că s-au făcut presiuni asupra sa. Fostul administrator susține că deciziile care s-au luat în ceea ce privește Sarmisegetusa Regia au fost incoerente.

“Nu doresc, însă, să fiu complice la politizarea și mai ales la pesedizarea acestui loc, nu doresc să fiu complice la punerea în pericol a vieții vizitatorilor, datorită neglijării riscurilor existente și nu doresc să fiu complice la rezultatele dezastruoase ale deciziilor luate de vicepreședintele Vasilescu.  Atitudinea sa necombatantă în fața unor decizii ale Ministerului Culturii luate în baza unei legislații inepte și incoerente, minister reprezentat în teritoriu de o instituție impotentă și neconstructivă reprezintă încă unul dintre relele care au dus la această situație.  Nu în ultimul rând, am luat această decizie sătul de șantaje, șicane și amenințări permanente, exprimate direct sau venite pe diferite căi, din partea conducerii politice a județului, din ultimii doi ani. Poate cineva, înzestrat cu rațiune și cu elementare noțiuni de morală să nu rămână stupefiat, auzindu-l pe același Vasilescu dictând că: să i se ia mașina de serviciu lui Brilinsky pentru că m-am săturat să-mi reproșeze Natalia și Laurențiu că el dă like-uri la peneliști.
Fiind conștient că vor urma replici, atacuri și represalii, lăturalnice și nejustificate, vreau să precizez că nu reprezint interesele vreunui alt partid rival, des invocat, și că opțiunea mea politică, personală, se îndreaptă, dacă va fi cazul, spre mișcarea lui Dacian Cioloș, singurul care a adus în Ministerul Culturii profesioniști responsabili, cu scaun la cap. Regret enorm acest moment, pe care îl consider sfârșitul unui drum lung, anevoios, presărat cu pericole, cu răutăți, șantaje, amenințări, delațiuni, percheziții, procese și cu infinite sacrificii, drum pe care mi-am pierdut prieteni, sănătate, familie, și pe care sper să-l pot parcurge în sens invers, în speranța recuperării a ceea ce se mai poate recupera”, mai scrie administratorul demisionar al Sarmisegetusei Regia pe pagina personală de Facebook.

 

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.