​Infotrafic: Circulaţie în condiţii de ploaie şi burniţă, în mai multe judeţe ale ţării / Sunt sunt semnalate drumuri închise

Centrul Infotrafic anunţă, miercuri, că circulaţia se desfăşoară în condiţii de ploaie şi burniţă în mai multe judeţe ale ţării, dar nu sunt semnalate drumuri închise.

„Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile. Sunt semnalate precipitaţii sub formă de ploaie şi burniţă pe mai multe drumuri din judeţele Alba, Botoşani, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Iaşi, Neamţ şi Tulcea, carosabilul este umed, iar vizibilitatea bună, a transmis Centrul Infotrafic.

Sursa citată a precizat că nu sunt înregistrate evenimente rutiere în desfăşurare.

Centrul Infotrafic a mai transmis că, pe principalele artere rutiere din ţară, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti-Constanţa, DN 1 Ploieşti-Braşov şi DN7 Piteşti-Sibiu, se circulă pe un carosabil parţial umed, cu vizibilitate bună şi valori normale de trafic

„Având în vedere că în mai multe zone traficul se desfăşoară în condiţiile unui carosabil umed (de ploaie), recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudenţă la volan, să se asigure şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare, dar şi să crească distanţa de siguranţă între vehicule. În plus, conducătorii auto trebuie să verifice înainte de a porni la drum ca autovehiculele să aibă în funcţiune sistemele de dezaburire, care să le asigure o bună vizibilitate”, a mai transmis Infotrafic.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *