Infracțiuni depistate de polițiștii petroșăneni

În noaptea de 18/19.09.2021, poliţiştii Serviciului Transporturi Feroviare au reuşit prinderea în flagrant a doi bărbaţi, în vârstă de 31 şi 38 de ani, ambii din municipiul Petroșani, care se aflau în zona haltei de călători Ciopeia şi încercau să sustragă componente de la instalaţiile de semnalizare şi dirijare ale traficului feroviar.

Cei doi sunt bănuiţi de comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat de la infrastructura feroviară și distrugere sau semnalizare falsă, fapte comise în perioada august-septembrie 2021, în zona Petroşani – Simeria Triaj, de unde ar fi sustras mai multe componente ale instalaţiilor semnalizare şi dirijare a traficului feroviar. Spre exemplu, în data de 14.09.2021, cei doi au sustras 71 de relee electromagnetice din dulapurile SCB (în valoare 420.000 de lei) de pe raza localităţii Plopi.

În urma administrării probatoriului, poliţiştii au luat măsura preventivă a reținerii celor doi bărbaţi, pe o perioadă de 24 de ore.

Cei doi au fost prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Hațeg, care a dispus măsura arestării preventive a acestora, pe o perioadă de 30 zile.

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *