Aleile pietonale din Simeria vor fi reabilitate

Aproape 6 milioane de lei este suma care va fi investită de autoritățile locale din Simeria în modernizarea infrastructurii pietonale. Proiectul “Reabilitare și extindere infrastructura rutieră și pietonală, oraș Simeria” are o valoare totală de  5,817,006 RON. Obiectul contractului presupune realizarea a două activități. Astfel, prima etapă “presupune elaborarea proiectului pentru autorizarea lucrărilor de construire”, “elaborarea proiectului tehnic de execuție, a detaliilor de execuție” șI “asigurarea asistentei tehnice din partea proiectantului pe perioada de executie a lucrarilor la obiectivul de investitii ,,Reabilitare si extindere infrastructura rutiera si pietonala, oras Simeria”.

A doua activitate presupune demararea propriu-zisă a lucrărilor, “în conformitate cu proiectul tehnic  și cu detaliile de execuție”.

“Străzile ce fac obiectul prezentei expertize, se desfășoară în intravilanul localității Simeria, au o structură rutieră pietruită, asfaltată iar pe unele sectoare cu beton de ciment, toate fiind într-o stare avansată de degradare”, arată edilii din Simeria.

Potrivit autorităților locale din Simeria, străzile expertizate sunt în număr de 15 şi au o lungime totală de 5242,50 metri.

“Starea tehnică actuală a străzilor analizate este precară, din cauza traficului greu, a intervențiilor la rețeaua de apa, canalizare si de distributie gaze naturale. In momentul de fata circulatia se desfasoara necorespunzător pe carosabil, iar circulația pietonilor este anevoioasă, deoarece trotuarele şi zonele verzi pe unele străzi prezintă degradări din cauza carosabilului cu denivelari, iar pe unele străzi apele băltesc pe partea carosabilă.  În general structura rutieră a străzilor şi trotuarelor se prezintă necorespunzător din punct de vedere al planeităţii şi uniformităţii şi a capacității portante. Străzile expertizate prezinta degradări ale structurii rutiere de tipul crăpăturilor, fisurilor, denivelari, şi alte degradări specifice imbrăcăminţilor bituminoase fiind impropriu unui trafic in conditii normale si de siguranta şi confort”, mai arată edilii.

Durata de execuție a a lucrărilor este de maxim 22 luni calendaristice de la data primirii ordinului de începere a acestora.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *