Îngrijorător! România se află pe ultimul loc la capacitatea de a trata infarctul miocardic şi accidentul vascular cerebral

Premierul Nicolae Ciucă are, joi, o întâlnire cu medicii din Centre de infarct şi Centre Stroke pentru a găsi soluţii de extindere a programelor de tratare a infarctului miocardic şi a accidentului vscular cerebral în întreaga ţară. „Din păcate, statistica nu este una deloc încurajatoare, România se află pe ultimul loc la capacitatea de a trata infarctul miocardic şi accidentul vascular cerebral” a transmis premierul.

Premierul Nicolae Ciucă are, joi, o întâlnire cu specialişti în medicină la Centre de infarct şi Centre de Stroke

„Vă mulţumesc că aţi dat curs  invitaţiei să avem o discuţie pe un proiect pe care l-am discutat cu domnul minstru Rafila şi consider că este momentul să trecem de la analiză şi planificare la activitate concretă. În cadrul şedinţei de Guvern am aprobat o HG prin care vor lua fiinţă  centrele de diagnostic şi tratament  la nivelul spitalelor pe întreg cuprinsul ţării, avem şi o cifră pe care domul ministru a estimat-o, în jur de peste 230. Toate aceste centre vor deveni funcţionale şi sperăm să o facă cât mai repede şi, în funcţie de implicarea tuturor  factorilor de răspundere ele să fie cât mai eficiente”, a declarat premierul.

Acesta a explicat însă, că trebuie tratate şi alte patologii, în afara coronavirus.

„Ceea ce noi am gândit pentru astăzi se referă la două probleme specifice – tratarea infarctului miocardic şi a accidentului vascular. Din păcate, statistica (…) nu este una deloc încurajatoare, România se află pe ultimul loc la capacitatea de a trata infarctul miocardic şi accidentul vascular cerebral (…) Sunt convins că, prin toate cunoştinţele şi dăruirea dvs vom pune în practică cât mai curând aceste programe”, a mai declarat premierul.

Acesta speră ca, în curând, cele două afecţiuni să poată fi tratate corespunzător în întreaga ţară.

„Cred foarte mult în puterea de mobilizare a echipei Ministerului Sănătăţii, în puterea dvs de a sprijini  acest demers şi să găsim soluţiile necesare astfel încât  să putem să acoperim uniform întreg teritoriul ţării”, a mai declarat premierul.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *