Înscrierile în clasa pregătitoare încep în 11 aprilie 2022

Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare începe în 11 aprilie. Părinții vor trebui să completeze o cerere-tip, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea, în perioada 11 aprilie – 10 mai 2022, potrivit ordinului publicat în Monitorul Oficial.

„Cererea-tip de înscriere se poate completa online, transmite prin e-mail, prin poștă sau se poate depune la secretariatul unității de învățământ la care părintele dorește înscrierea copilului, în perioada prevăzută de Calendarul înscrierii în învățământul primar”, conform metodologiei.

În situația completării online a cererii de înscriere sau a transmiterii prin e-mail sau prin poștă, părintele va transmite unității de învățământ declarația pe propria răspundere, prevăzută în Anexa nr. 3, cu privire la veridicitatea informațiilor completate în cerere, respectiv recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare pentru copiii care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2021.

Copiii care nu împlinesc 6 ani până la 1 septembrie 2022 și care au mers la grădinița se pot înscrie în clasa pregătitoare, pe baza recomandării de la grădiniță.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.