Înșelăciune sub pretextul deratizării

Atenţie la neatenţie. Poliţiştii sunt pe urmele unor bărbaţi care au comis o infracţiune de înşelăciune, sub pretextul efectuării unor activităţi de deratizare a locuinţei.

În data de 07.09.2017, la ora 17.56, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată de către o femeie în vârstă de 91 de ani, din municipiul Deva, cu privire la faptul că, în jurul orei 15.30, persoane necunoscute au indus-o în eroare și au determinat-o să le primească în locuință şi să le dea suma de 200 de lei, în schimbul unei pretinse activităţi de deratizare.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal şi efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă că fiți precauți când sunteţi abordaţi de  persoane necunoscute care pretind că sunt angajaţi ai societăţilor de utilități (gaz, curent, primărie, cablu TV, etc.) sau care pretind a fi reprezentanți a unor supermarketuri ce oferă gratuit produse, sau prezintă diverse promoții; nu permiteți accesul acestora în locuință, sau, dacă totuși o faceți, nu îi lăsați nesupravegheați nici măcar pentru o perioadă scurtă de timp. Dacă aveți suspiciuni în legătură cu persoane străine aflate în scara de bloc/zona în care locuiţi, anunțați imediat Poliția și alertați vecinii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *