Înșelătorie prin metoda „accidentul”, evitată datorită vigilenței unei funcționare de la banca

Poliţiştii efectuează cercetări într-un caz de tentativă de înşelăciune comisă prin metoda „accidentul”. Partea vătămată a fost avertizată că ar putea fi înşelată, chiar înainte de a vira suma solicitată pentru aşa-zisa intervenţie chirurgicală.

În data de 21.03.2019, în jurul orei 13:50, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată de o femeie în vârstă de 72 de ani, din municipiul Deva, cu privire la faptul a fost contactată de o persoană care a încercat să o inducă în eroare cu privire la faptul că fiul și nora sa au fost victimile unui accident rutier. Pentru salvarea vieții celor doi, apelantul a solicitat 42.000 de lei, bani ce ar fi fost necesari pentru o aşa-zisă  intervenție chirurgicală.

Persoana vătămată, inițial a dat curs solicitării și s-a deplasat la sediul unei unităţi bancare pentru a efectua o retragere de numerar dintr-un cont, însă a fost avertizată de către o funcționară a băncii că poate fi victimă a unei infracțiuni de înșelăciune.

Prin urmare, femeia s-a deplasat la Poliție, unde a depus o plângere pentru comiterea infracţiunii de tentativă de înşelăciune.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările, în vederea stabilirii identităţii autorilor şi a luării măsurilor legale.

 

 

Biroul de presă-IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.