Înșelătorii marca PSD

Potrivit Codului fiscal în vigoare, angajații cu salariul lunar brut de până la 1.950 lei inclusiv au beneficiat, până la sfârșitul anului trecut, de un anumit nivel al deducerilor personale, pentru ei și pentru persoanele aflate în întreținere. Deducerea personală este acea parte a salariului pe care Guvernul nu ia impozit, și care determină ca angajatului să îi rămână mai mulți bani în mână. De la 1 ianuarie 2019, salariul minim a crescut, în mod diferențiat, la 2.080 de lei pentru angajații cu studii medii, la 2.350 de lei pentru cei cu studii superioare sau cu vechime de peste 15 ani în muncă și la 3.000 de lei pentru angajații din construcții. Salariul minim a crescut, dar Codul fiscal nu s-a modificat, așa că angajații cu salariul minim pierd o parte din deducerea personală, motiv pentru care salariul în mână majorat, cu care se laudă PSD-ALDE este derizoriu, praf în ochi.

Această măsură este luată din aceeași logică PSD-istă :se promite că se dă și nu se face, dar de luat se ia sigur. NU trebuie să uităm că la fel au procedat și anul trecut cu pensionarii, când i-au lăsat o lună de zile fără medicamente compensate, pentru că le crescuse pensia cu câteva zeci de lei și depășeau un plafon absurd care spunea că pensionarul cu o pensie de 950 de lei lunar e putred de bogat.

Solicit Guvernului să majoreze deducerile fiscale pentru angajați la nivelul salariului minim pe economie din 2019! Căci acum, două milioane de angajați sunt înșelați prin această șmecherie.

Dacă Guvernul nu o va face în luna mai, atunci în luna iunie voi depune personal un proiect legislativ care să corecteze această înșelătorie.

 

Eleonora-Carmen HĂRĂU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *