INSEMEX Petroșani alături de cercetători de renume mondial

Cercetătorii de la INSEMEX Petroșani tocmai au revenit din Bulgaria, acolo unde în perioada 30 iunie-8 iulie 2018 s-a desfășurat ediția cu numărul 18 a Conferinței “18th International Multidisciplinary Scientific Geoconference SGEM 2018” . Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră INSEMEX Petroşani, reprezentat de o delegație comună, s-a alăturat celor 42 de țări participante și celor peste 1400 de participanți.

“Secțiunile științifice tratate în cadrul manifestării au fost dintre cele mai diverse, din care amintim: Geologie, Hidrogeologie, Inginerie Geologică și Geotehnică, Minerit și Explorare, Explorarea Petrolului și Gazului, Informatica, Ecologie și Protectia Mediului. Secțiunile mai sus menționate au prezentat deosebit interes pentru cei peste 1400 de participanți înregistrați la conferință. Comitetul de recenzie a acceptat pentru publicare un număr de peste 2040 lucrări științifice, 30 dintre acestea aparținând Institutului de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă INSEMEX Petroșani”, arată oficialii INSEMEX Petroșani.

Participanții din partea INSEMEX au prezentat 16 lucrări științifice pe parcursul derulării conferinței. În afara articolelor științifice prezentate în plen, au mai fost publicate un număr de 14 lucrări, în volumele manifestării. Înmânarea certificatelor de participare la acest eveniment științific s-a făcut în cadru festiv, pe parcursul a două ceremonii, prima ceremonie la mijlocul perioadei iar urmatoarea la finalul evenimentului.

Lucrările în extenso vor fi trimise spre evaluare și indexare în cele mai importante baze de date științifice internaționale: Clarivative Analytics ISI Web of Science/ Web of Knowledge, SCOPUS, Engineering Village/Compendex, CrossRef, Active DOI, ProQuest, EBSCOhost, British Library, Mendeley, Google Scholar”, mai arată oficialii INSEMEX Petroșani.

În concluzie, caracterul internațional al acestei conferințe a fost dat de prezența specialiștilor din 43 de țări, cu o bogată experiență în domeniile de interes, institute de cercetare, universități și agenți economici și a reprezentat o bună oportunitate pentru diseminarea rezultatelor cercetării și pentru acumularea de noi cunoștințe în domeniu.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *