INSEMEX Petroșani – model de bune practici

Activitatea cercetătorilor de la INSEMEX Petroșani, institutul de cercetare, este recunoscută pe plan mondial. Ultimul târg la care au participat a însemnat pentru colectivul de cercetători reconfirmarea modului profesionist în care își desfășoară activitatea. În perioada 13 – 15 iunie 2018 Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – INSEMEX Petroşani a participat la cea de-a III-a ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii şi Inovaţii „Traian Vuia”, manifestare care s-a desfăşurat la Casa Tineretului din Timişoara.

“Această ediţie este cea mai amplă de până acum, numărul participanţilor fiind dublu faţă de prima ediţie, la fel ca şi aria domeniilor prezente. La salon au participat peste 300 de expozanţi din 10 ţări: Republica Moldova, Rusia, Belarus, Muntenegru, Serbia, Croaţia Ungaria, Turcia, China şi România. În urma jurizării celor peste 300 de invenţii prezentate la salon, comisia de jurizare a decis acordarea a 3 medalii de aur, 2 medalii de argint şi două 2 medalii de bronz pentru invenţiile prezentate de INSEMEX Petroşani, precum şi o Diplomă de Excelenţă din partea Universității de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova, respectiv o Diplomă de Excelenţă şi un Premiu Special din partea asociaţiei Corneligroup România”, arată reprezentanții INSEMEX.

Astfel, invenţiile prezentate de INCD INSEMEX Petroşani în cadrul celei de-a treia ediţii a Salonului Internaţional de Invenţii şi Inovaţii „Traian Vuia” Timişoara au primit trei medalii de aur, două medalii de argint și tot atâtea diplome de excelență, dar și două medialii de bronz și un premiu special din partea Corneligroup România, pentru invenția “Avertizor prezenţă în proximitate a terminalelor mobile aflate în emisie utilizabil în atmosfere explozive”.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *