Siegfried Mureşan: Legăturile dintre membrii clanului sunt mai importante decât reputaţia internaţională a României

Europarlamentarul Siegfried Mureşan afirmă că, pentru social-democraţi, ”legăturile dintre membrii clanului sunt mai importante decât reputaţia internaţională a României” şi consideră că avem nevoie de un premier care să ”pună ţara înainte de toate”. Reacţia vine după ce prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat că o susţine în continuare necondiţionat pe Rovana Plumb pentru funcţia de comisar european.

”Pentru pesedişti, legăturile dintre membrii clanului sunt mai importante decât reputaţia internaţională a României. Avem nevoie urgentă de un prim-ministru care să pună ţara înainte de toate”, a scris, duminică dimineaţă, pe Facebook, Siegfried Mureşan.

Premierul Viorica Dăncilă afirmă că, în ciuda votului din Comisia Juridică a Parlamentului European şi a reacţiilor din ţară, are în continuare încredere în Rovana Plumb căreia îi acordă susţinerea sa necondiţionată.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a susţinut că respingerea candidaturii Rovanei Plumb de către Comisia juridică a Parlamentului European reprezintă “un nou eşec major al guvernării PSD, care aduce prejudicii României”, şi că “avem o nouă dovadă a incompetenţei premierului Viorica Dăncilă”. El îi cere imperativ premierului “să facă de urgenţă o nouă nominalizare pentru portofoliul de comisar european doar după acordul Preşedintelui României şi cu avizul Parlamentului”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *