Instabilitate atmosferică şi ploi abundente în Caraş-Severin şi în zona de munte a judeţelor Hunedoara, Mehedinţi, Gorj și Alba

Meteorologii au emis atenţionare Cod galben valabilă de joi, de la ora 12 până la ora 21 prin care anunţă perioade cu instabilitate atmosferică în zona montană, nord-vestul Olteniei şi al Moldovei, în estul şi sud-estul Transilvaniei şi în sudul Banatului. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice şi izolat grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp.
Potrivit ANM, un Cod portocaliu vizând ploi torenţiale în cantităţi însemnate intră în vigoare joi 15 iunie, la ora 21, fiind valabil până vineri 16 iunie, la ora 12. Conform avertizării, în judeţul Caraş-Severin şi în zona de munte a judeţelor Mehedinţi, Gorj, Alba şi Hunedoara vor fi averse torenţiale şi mai ales prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 30…40 l/mp şi izolat de peste 50 l/mp.
În acelaşi interval, un Cod galben vizând instabilitate atmosferică este valabil pentru Carpaţii Occidentali şi Meridionali, precum şi în Oltenia şi vestul Transilvaniei. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30…40 l/mp, precizează ANM.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *