Întâlnire a reprezentanților instituțiilor și firmelor implicate în dezvoltarea învățământului dual

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a organizat astăzi o nouă întâlnire a reprezentanților instituțiilor și firmelor implicate în dezvoltarea învățământului dual.

La discuții a fost prezent primarul municipiului Deva, Florin Nicolae Oancea, care i-a asigurat pe toți partenerii acestui proiect de sprijinul și implicarea municipalității pentru atingerea acestui important obiectiv: pregătirea profesională a tinerilor din Deva și din județul Hunedoara, pentru calificarea în meserii solicitate de companii cu capital românesc sau străin.

Astăzi, Teodora Tarog,  manager al companiei „CTS România”-Deva, a prezentat „Planul de acțiuni pentru 2021”, care are ca obiectiv : crearea de clase pentru învățământ dual, începând cu anul școlar 2021 – 2022.

Prefectul Călin Petru Marian consideră că identificarea firmelor care au nevoie de personal calificat și a meseriilor care se cer pe piața hunedoreană a muncii, constituie un pas important în reușita proiectului pornit de Instituția Prefectului în urmă cu câteva luni.

La discuții au mai participat: din partea I.Ș.J. prof. Dana Luiza Cioară, inspector școlar pentru domenii tehnice, prof. Dan Motântău – din partea Colegiului Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu”, Crinela Gafton – Director al ”Camerei de Comerț și Industrie” Hunedoara și Simona Cojocărescu, din partea firmei „INTERLOG”, specializată în pregătirea profesională pentru diferite meserii.

Forma de studiu profesional de tip „Dual”, este foarte avantajoasă pentru cursanți, care pot beneficia de bursa și, la final de posibilitatea semnării unui contract de muncă. Totodată, agentul economic are posibilitatea de recrutare a tinerilor calificați cărora, pe timpul școlii, le sunt acoperite o parte din cheltuielile de studiu (burse) și li se oferă posibilitatea de a efectua practica de specialitate în spațiile de producție ale firmelor partenere. Pregătirea teoretică și tehnică este asigurată de unitățile de învățămînt implicate în acest tip de pregătire profesională.

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *