Integrarea României în absolut

A existat în anii 90 un personaj sinistru care a înşelat încrederea foarte multor oameni, în marea lor majoritate tineri şi tinere inocente, promiţându-le nu numai mântuirea veşnică, ci şi faptul că vor scăpa de toate grijile lumeşti, dacă îl vor urma şi se vor supune necondiţionat lui, şeful cel mare, autointitulat „guru”. Cu un discurs bine şlefuit, bun cunoscător al greutăţilor vieţii şi frustrărilor sociale acumulate în societatea românească de tranziţie, guru păcălea oamenii, livrându-le iluzii, pentru a-şi îndeplini obiectivele sale personale. Asemenea comportament sună al naibi de cunoscut și în istoria politică zilelor noastre.

Am crezut cu toţii că astfel de indivizi dubioşi nu vor mai apărea în peisajul din România şi că orice încercare de a mai înşela cetăţenii va fi însoţită de o pedeapsă pe măsură. Nu ne-am imaginat niciodată că asemenea personaje vor apărea, peste ani, chiar în politica românească, iar grupul de oameni înşelaţi nu se va mai rezuma la câteva zeci sau sute, ci va număra peste trei milioane.

Iluzioniștii de serviciu al PSD seamănă cu acel „guru” sinistru al anilor 90, susținând, încă din în campania electorală, că banii vor curge râuri în pensii şi salarii, fără să mai fim nevoiţi să mai şi muncim. Dublări sau triplări de pensii, dublări şi triplări de salarii s-au auzit pe buzele tuturor celor care au reuşit să păcălească mai mult de trei milioane de oameni şi care, astăzi, se află în dificultate să mai plătească pensii, încă nemajorate, sau salarii care au crescut, în marea lor masă, cu 2-3%.

Ştiau bine că pensionarilor nu le ajung veniturile nici măcar pentru medicamentele lunare, iar angajatul român, care munceşte şi 10-12 ore pe zi, este mai sărac decât un şomer din alte state dezvoltate! Și asta din cauza hoțiilor, a plății nemuncii, a analfabeților aflați, de-a lungul vremii, în diverse zone ale puterii. Oamenii au fost păcăliţi că prosperitatea va curge  înainte ca ea să fie creată, adică vom mânca înainte să producem ceea ce urmează să mâncăm.

Aşadar, înşelătoria a funcţionat perfect, milioane de oameni au căzut în capcană şi au format „marea spirală” a celor care au votat PSD. Din păcate, acum, când veniturile sunt mai slabe în puterea lor de cumpărare decât în urmă cu doi ani, oamenii încep să vadă tot mai clar care au fost tot timpul scopurile ascunse ale „gurului” PSD: modificarea codurilor penale, afectarea independenţei justiţiei pentru protecția infractorilor mari și mici, trecerea magistraţilor sub comandă politică, distrugerea independenţei tuturor instituţiilor autonome ale statului român.

Nici „integrarea în absolut” nu a fost uitată! După ce România s-a străduit, mai mult de 20 de ani, mai întâi să se pregătească de aderarea, iar apoi să se integreze în grupul celor mai dezvoltate state din lume – Uniunea Europeană – PSD dezvoltă un discurs profund anti-european, cu un iz insuportabil pro-eurasiatic! Lui Liviu Dragnea, actualul „magister” al PSD, poți să-i înţelegi comportamentul, căci domnia sa nu doar că nu a contribuit cu nimic la parcursul pro-european al României, ci, din calităţile pe care le-a deţinut prin administraţia publică locală a demonstrat că deţine patentul celui mai eficient model de a sărăci o populaţie şi de a duce judeţul în topul celor mai subdezvoltate regiuni din Uniunea Europeană. Totuși, m-aş fi aşteptat să fie ceva mai rezervat în privinţa atacurilor la Uniunea Europeană, mai ales că firmele controlate de domnia sa au profitat din plin de fondurile nerambursabile puse la dispoziţie de Comisia Europeană.

Este evident, însă, că românii  sunt conștienți de beneficiile pe care le au, fiind cetățeni europeni, într-o Românie membră a Uniunii Europene. Ei vor fi foarte determinați în a apăra această poziție! Personal, cred că se dă o importanță mult prea mare sentinței judecătorești pe care Liviu Dragnea o așteaptă acum. După câteva zile de mare deznădejde, analizând situația, stând de vorbă cu mulți români, chiar cred că indiferent ce vor hotărâ, azi, judecătorii din acest dosar, ne vom scăpa, într-un fel sau altul, de impostori, de hoți, de mincinoși! Odată ieșiți în lume, românii nu vor mai putea fi închiși în colivie!

Și mai cred, cu toată puterea, că poporul român nu va mai avea nevoie de o lecţie în plus, ca să se convingă că în politicienii populişti şi mincinoşi nu trebuie niciodată să aibă încredere! Cu atât mai puțin în personaje care au „acte în regulă” ca infractori!

 

 Eleonora-Carmen HĂRĂU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *