Inteligență artificială vs. inteligență naturală

Elevii pasionați de știință și-au petrecut sfârșitul de săptămână la școală. Liceeni din Petroșani și Vulcan au luat cu asalt sala de sport a Colegiului  Tehnologic ”Mihai Viteazu” din Vulcan, care a fost gazda unui eveniment inedit. Elevii acestui liceu s-au întâlnit cu colegii lor de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Petroșani și de la Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși” din Petrila. Au fost prezentați roboții realizați de inventatori.

”Ultima Decolare” a fost titlul generic sub care s-a desfășurat demonstrația de robotică prezentată la Vulcan de către echipajele ”Alpha Bit” și ”WaFy”, două dintre cele mai apreciate echipaje de robotică din țara noastră.

Inteligența umană și cea artificială evoluează continuu, iar elevii consideră că viitorul este în acest domeniu.

În cadrul evenimentului, ”Ultima Decolare”, Costel Pescaru’, robotul nostru, alături de Shadow, robotul celor de la Wafy, au reușit să facă o mică demonstrație în fața elevilor de la Liceul Tehnologic ”Mihai Viteazu” Vulcan, în speranța că și ei vor reuși să formeze un club de robotică în liceul lor cu care se vor înscrie în marea familie FIRST. Cu ocazia asta oferim mulțumiri speciale echipei Wafy, care ne-a ajutat în prezentarea unui meci, Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Vulcan pentru organizare și, nu in ultimul rând, Liceului Tehnologic ”Mihai Viteazu” Vulcan pentru găzduire”, spun cei de la echipa AlphaBit – Colegiul NAțional Mihai Eminescu Petroșani.

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.