Un vameş de la Stamora Moraviţa, reţinut pentru luare de mită, a fost arestat preventiv

Vameşul de la Punctul de Trecere a Frontierei Stamora Moraviţa reţinut pentru luare de mită a fost arestat preventiv.

Sorin Avram a fost prezentat instanţei, pe numele său fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Totodată, s-a constatat că el are mai multe imobile, zece dintre acestea fiind în scara unui bloc din localitatea Dumbrăviţa, judeţul Timiş.

DNA a transmis, marţi, că procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu 16 septembrie, inculpatului Avram Sorin Daniel, lucrător vamal în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stamora Moraviţa, sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de luare de mită.

Sursa citată a precizat că, în 4 şi 12 septembrie 2019, inculpatul a pretins şi primit de la o persoană, om de afaceri, suma totală de 100 de euro pentru a-i permite intrarea în România cu mai multe obiecte funerare.

Pentru a-l determina să remită sumele de bani, vameşul i-a pus în vedere omului de afaceri că are posibilitatea să îi aplice sancţiunea confiscării mărfurilor transportate.

Ulterior, în 16 septembrie 2019, pentru acelaşi motiv, lucrătorul vamal a mai pretins de la acelaşi om de afaceri suma de 150 de euro.

După mai multe negocieri, suma finală care i-a fost remisă inculpatului Avram Sorin Daniel a fost de 70 de euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Marţi, el a fost prezentat Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.