Intenții politice ascunse, deslușite de Comisar

Traian Berbeceanu:

„După 20 de ani…

Faptul că doamna Paula Corbu candidează pentru funcția de primar al municipiului Deva, în sine, nu reprezintă o știre de breaking news.
Dar ar putea să devină, dacă l-ar convinge, încă înaintea începerii campaniei electorale, pe cunoscutul său părinte, să facă dovada restituirii către deveni a sumei de peste 300.000 USD, reprezentând prejudiciul pe care l-a creat, prin abuz în serviciu, bugetului local al municipiului Deva. Adică, fix primăriei pe care tânăra candidată ar vrea să o câștige (prejudiciu care, cu penalități și dobânzi, ar fi ajuns pe la 7-800.000 USD).
Într-o emisiune recentă, găzduită de televiziunea locală pesedistă, fostul primar a susținut cu tărie că ar fi achitat „partea lui din prejudiciu” omițând să spună că, odată cu pronunțarea condamnării, instanța de judecată l-a obligat la plata „în solidar” a întregului prejudiciu.

Ar fi interesant, pentru deveni, ca presa locală, în baza Legii 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public, să solicite administrației publice locale date referitoare la cuantumul sumei aflată în debit în sarcina fostului primar al municipiului. Să știm clar!
Altfel, cum ar putea Mircia Muntean să „GARANTEZE” candidatura propriei fiice, pentru a câștiga tocmai fotoliul de primar din care i-a păgubit pe deveni, prin abuz în serviciu?
Altfel, cum ar putea candidata Paula Corbu să-i convingă pe deveni că va asigura o administrare eficientă, cinstită și corectă a banului public, atâta timp cât tatăl care-i GARANTEAZĂ candidatura nu a acoperit „gaura” dată bugetului local în urmă cu mai bine de 20 de ani?
Da, stimată doamnă candidat, este în FIREA lucrurilor ca acești bani să se întoarcă la devenii cărora urmează să le cereți votul!
Și, dacă veți caștiga alegerile, o să puteți să amenajați cu aceștia 3-4 locuri de joacă pentru copii și un părculeț cochet de cartier, un loc de recreere pentru vârstnici și un centru de excelență pentru copiii premianți ai devenilor, aceia care nu au avut șansa pe care viața v-a oferit-o cu dărnicie dumneavoastră. Dacă nu, o va face câștigătorul.
Și în acest mod simplu vom dezvolta deja orașul, încă din primele zile de mandat al viitorului primar.
Altfel, la alegerile ce urmează veți „rupe” doar câte ceva din pesedeul prieten, așa cum părintele dvs. a rupt din bugetul local acum 20 de ani…”

 

Notă: postările de la rubrica „faceNEWS” sunt preluate ca atare, fără modificări, de pe paginile de facebook ale autorilor.

Un comentariu la „Intenții politice ascunse, deslușite de Comisar

  • 26 august 2020 la 12:21
    Permalink

    Când o văd cu sloganul „Știu ce am făcut pentru Deva”, mă ia cu greață! Ce-a făcut? A plecat la Miami, după absolvirea liceului. Aia a făcut.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *