Interesele hunedorenilor privind pensionarea sunt blocate de șmecherii din PSD Hunedoara

Șmecheria politică are, așa cum știm, mare trecere în Parlamentul României și, cu îndârjire și tenacitate, în PSD. Una dintre metodele pesediste de a-și face imagine bună este și cea de a îngropa proiecte legislative ale opoziției PNL și a repropune aceleași proiecte, dar sub semnătură social-democrată.

Ultima mișcare politică de acest gen este cea a senatorului PSD Cristian Resmeriță. Acesta a anunțat, recent, că a înaintat o inițiativă legislativă prin care s-ar urmări reducerea vârstei de pensionare cu doi ani în anumite zone, din motive legate de poluare.

Ceea ce ascunde, șmecherește, politicianul PSD este faptul că el însuși, cu mintea și mâna lui, a votat un proiect de lege identic, proiect inițiat de senatorul PNL de Hunedoara Carmen Hărău acum doi ani, în 2017. Numai că puterea pesedistă care domnește, încă, în Parlamentul României, a dosit bine proiectul lui Carmen Hărău, deși acest proiect este la un pas de aprobare și punere în practică.

Trebuie spus că, în 2017, după șase luni de umblat prin circuitul de avizare din comisiile Senatului, proiectul senatorului hunedorean Carmen Hărău a fost votat. Pasul următor ar fi fost supunerea proiectului de lege votului Camerei Deputaților, ultimul pas înainte de adoptare și punere în aplicare. Doar că pesediștii, care controlează Parlamentul, nu au scos la vot acest proiect care are toate șansele de a fi adoptat, în condițiile în care Carmen Hărău spune că a și discutat susținerea lui inclusiv din partea unor parlamentari social-democrați.

„N-au vrut s-o scoată (legea, n.n.) din sertar. De ce sunt convinsă că, scoasă la vot, va trece? Pentru că am negociat această problemă în Camera Deputaților cu oameni importanți și interesați de soarta cetățenilor pe care-i reprezintă, chiar din PSD.”, spune Carmen Hărău.

Dincolo de amnezia episodică a senatorului PSD Cristian Resmeriță – cel care (re)propune un proiect deja votat, chiar și de el, dar revopsit în roșu -, este trist că o lege cu mare impact asupra unor comunități care au fost obligate să trăiască o viață în condiții dure de poluare este dosită de atâta vreme din murdare rațiuni politicianiste.

În fapt, lucrurile ar deveni simple, dacă pesediștii amatori de reinventări legislative s-ar dovedi serioși, ar scoate de unde au dosit proiectul de lege vechi de doi ani și l-ar supune votului, în beneficiul cetățenilor.

„La o săptămână de vot final se găsește legea asta, la două-trei săptămâni de aplicarea ei… Dacă domnul Resmeriță este bine intenționat în legătură cu problema asta și cetățenii Văii Jiului (…) să facă bine să-i lămurească pe colegii pesediști, care dețin, încă, un control al Parlamentului, și hai s-o trecem! Și hai să beneficiem de ea! Și hai să nu ne facem, iar, că facem lucruri pentru oameni!”, a mai spus senatorul PNL Carmen Hărău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *