Bancnotele româneşti sunt cele mai murdare

Bacteriile de pe bancnotele româneşti supravieţuiesc cel mai mult, se arată într-un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Radboud din Nijmegen, Olanda, care au fost premiaţi în cadrul galei Ig Nobel de la Universitatea Harvard, potrivit Huffington Post.

Ig Nobel reprezintă versiunea satirică a celebrelor distincţii create de Alfred Nobel. Acestea se acordă în fiecare an în cadrul unei ceremonii organizate de revista americană de umor ştiinţific Analele Cercetărilor Improbabile (AIR).

Cercetătorul Andreas Voss şi colegii săi au descoperit că germofobii ar trebui să evite bancnotele româneşti.

Studiul lor „Banii şi transmisibilitatea bacteriilor” a relevat trei tipuri de bacterii rezistente la medicamente care persistă pe banii româneşti în comparaţie cu alte valute internaţionale, inclusiv euro, dolar american şi canadian şi rupie.

Potrivit huffpost.com, românii nu ar trebui să se simtă ofensaţi că au cei mai murdari bani. Cercetătorii spun că bancnotele româneşti includ fibră din polimeri care descurajează contrafacerea şi a fi mai rezistente, ceea ce permite înmulţirea şi transmiterea de patogeni rezistenţi la medicamente.

Voss, profesor la Radboud University Center for Infectious Diseases, are o soluţie simplă simplă pentru evitarea unor astfel de bancnote: „Folosiţi cardurile şi plăţile online”.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.