Întrebări cu răspuns scris vis-a-vis de problemele județului

Aparatul de lucru al Consiliului Județean Hunedoara va trebui să îi ofere răspunsuri scrise consilierului Florin Mârza (PNL). Acesta vrea să afle de la conducerea instituției județene răspunsuri legate de problemele Văii Jiului. Răspunsurile sunt așteptate în scris. Două dintre chestiunile prezentate de consilierul județean sunt de interes general, făcând referire la managementul deșeurilor din județul Hunedoara.

„De data aceasta aș vrea un răspuns scris, nu numai către mine, către toți consilierii județeni; răspuns argumentat. Care sunt cele patru probleme? Managementul deșeurilor. Care sunt stadiile pentru licitațiile operare Bîrcea și cele patru zone de colectare a deșeului menajer?  Platforma de transfer de la Dîlja Mare. Intr-adevăr, s-a ridicat gunoiul de acolo, dar nu este adusă la starea inițială, așa cum noi, consiliul județean, ne-am angajat să facem. La vremea când am pus această întrebare, s-a spus două luni. Intr-adevăr, s-a ridicat gunoiul, dar lucrarea nu este finalizată”, a spus consilierul județean Florin Mârza.

O altă chestiune este legată de drumul spre Parâng. Licitația a fost contestată, iar în instanță, una din firmele contestatoare a avut câștig de cauză. De doi ani se încearcă atribuirea licitației, în zadar însă.

Drumul județean Cabana Rusu – Parîng. Am înțeles că sunt deja niște sentințe, au câștigat unii. Asta înseamnă că cineva nu și-a făcut datoria, caietul de sarcini a avut niște probleme. Dacă acele contestații au fost validate de instanță, înseamnă că s-au întemeiat pe niște lipsuri. Aș dori și eu și sunt convins că și ceilalți colegi ai mei – suntem șase reprezentanți din Valea Jiului – să știm cine sunt acele persoane și ce se va întâmpla în continuare. Deja durează de prea mult timp repararea acestui drum și, din nefericire, se pare că se ratează și această vară”, a mai spus consilierul județean.

Rămâne ca oficialii Consiliului Județean Hunedoara să îi ofere, în scris, răspunsurile la întrebările lui Florin Mârza.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *