Inundații pe mai multe râuri din județul Hunedoara și alte opt județe

Hidrologii anunţă cod galben de inundaţii pe râuri din nouă judeţe, până vineri dimineaţă.

Cod galben de inundaţii pe râuri din nouă judeţe, până vineri dimineaţă

„În cursul acestei dimineţi, specialiştii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărie a Apelor au instituit Codul galben pentru râuri din nouă judeţe ale ţării, cu valabilitate începând de astăzi, de la ora 12:00, până mâine, 10 mai, la ora 8:00”, a transmis, joi, INGHA.

Astfel, sunt posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râuri din judeţele: Bihor, Cluj, Hunedoara, Arad, Alba, Sibiu, Caraş Severin, Timiş şi Vâlcea, în bazinele hidrografice: Someşul Mic, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera şi Olt.

„Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele Hunedoara şi Caraş Severin”, a mai transmis sursa citată.

Meteorologii anunţă cod galben de ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică, pentru mai multe judeţe. De asemenea, specialiştii precizează că vremea continuă să se răcească.

 

news.ro

foto: arhivă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *