Învățământul dual ia amploare în Valea Jiului

12 elevi ai Colegiului Tehnic Constantin Brâncuși din Petrila vor fi angajați la ApaServ Valea Jiului imediat după finalizarea studiilor. Până atunci, aceștia vor efectua un stagiu de practică și vor primi și bani. Este o nevoie acută de muncitori pe piață, iar companiile apelează la diverse metode pentru a-și asigura forța de muncă.

„Urmează o activitate de practică în cadrul cursurilor care vor urma în cadrul învățământului dual. Prin acest parteneriat, noi, împreună cu profesorii de la liceu, aducem o plus valoare elevilor pentru că avem o responsabilitate în plus, adică cunoștințele teoretice să poată fi aplicate în practică. Asta înseamnă că vom contribui la dezvoltarea elevilor atât personală, cât și profesională”, a declarat Cristian Ionică, director general al SC ApaServ Valea Jiului.

Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși din Petrila a fost singura unitate de învățământ din Valea Jiului care a demarat un astfel de proiect de învățământ dual.

”Demersurile noastre au început încă de anul trecut. Am fost singura unitate din Valea Jiului și printre puținele din județ care am realizat pentru acest an școlar o clasă de învățământ dual cu 3 specializări: mecanică, electromecanică și construcții. Este o surpriză extraordinar de plăcută implicarea conducerii Apa Serv în desăvârșirea demersului nostru.  Clasele de învățământ dual sunt niște clase de învățământ profesional mai deosebite. În primul rând elevii elevii beneficiază de o bursă mai mare și cred că și asta îi intereează, pe lângă plusvaloarea pe care o vor primi în perioada de practică. Pe lângă bursa de 200 de lei de la minister, agentul economic vine cu 200 de lei pe lună și Primăria Orașului Petrila cu 100 de lei. Deci ei vor beneficia de o bursă de 500 de lei pe lună. Dacă toți agenții economici ar înțelege și s-ar implica și nu s-ar limita a se plânge că nu au forță de muncă bine pregătită, că nu au muncitori specializați, cu siguranță lucrurie ar merge mai bine”, a precizat directorul Colegiului Tehnic ”Constantin Brâncuși” din Petrila, Cecilia Mitran.

ApaServ a amenajat pentru elevii care vor veni în practică un atelier cu bancuri de lucru individuale dar și o sală de curs în care se vor pregăti atât practic cât și teoretic. Mai mult, copiii vor primi și de la ApaServ o sumă de bani, sumele fiind deja asigurate de operatorul de apă din Valea Jiului.

 

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.