Învățați de mici să colecteze selectiv

Elevii școlilor din Vulcan și Lupeni și Aninoasa au avut parte de o lecție deschisă. Aceștia au fost învățați cum să colecteze selectiv, pentru a proteja mediul înconjurător. La Vulcan, reprezentanții societății de gospodărire din localitate au împărțit cetățenilor saci galbeni pentru deșeurile reciclabile.

Peste 200 de elevi, ai școlilor din Vulcan și Aninoasa, participă la un program de conțtientizare a importanței colectării selective a deșeurilor. S-a discutat și despre faptul că viitorul nostru, al tuturor, depinde și de cât de curat menținem mediul înconjurător. Se tot discută în spațiul public, că cetățenii trebuie să strângă gunoaiele din oraș și de pe ape. Este suficient să păstrăm curățenia de care se ocupa cei de la salubritate”, spune Cristian Merișanu, viceprimarul municipiului Vulcan.

Aceeași acțiune a avut loc și cu elevii din Lupeni. Elevii din clasa a III-a au învățat cum să colecteze selectiv în cadrul proiectului denumit „Şcoala ne învaţă să colectăm selectiv”

 Cea mai mare problemă, din acest punct de vedere, a autorităților locale din Valea Jiului este colectarea selectivă. Puțini sunt cei care aruncă deșeurile selectiv.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *