ÎNVĂȚĂTURILE CRIZEI: Petre Lucian Gherman: „Trebuie să facem tehnologia accesibilă tuturor, ne scapă de birocrație și ne face viața mai ușoară”

Inginer și cadru didactic la Universitatea Politehnică Timișoara (UPT), liderul liberalilor din Hunedoara, Petre Lucian Gherman, continuă activitatea cu studenții și în această perioadă de restricții.

Profesori și studenți, ne-am adaptat rapid la condițiile de restricție din perioada stării de urgență. Astfel, toate activitățile didactice se țin online, utilizând platforme specializate. Și merge foarte bine, avantajul fiind că și studenții, și noi profesorii suntem obișnuiți să lucrăm pe Internet.”, ne-a spus Petre Lucian Gherman.

Gherman mai spune că perioada de restricții dictate de epidemia COVID-19 demonstrează clar că oamenii trebuie să învețe să folosească tehnologiile de comunicare moderne, iar administrația și instituțiile trebuie să ajute cetățeanul în acest sens.

A devenit clar că tehnologiile moderne de comunicare rezolvă multe din problemele oamenilor, elimină hârtii inutile, te ajută să înveți la distanță, să plătești ce ai de plătit tot așa. Și nu numai când este criză. Ați văzut că guvernul PNL a demarat deja implementarea de urgență a informatizării în ANAF: asta trebuie făcut și local, în primării și instituții. Acesta e viitorul.”

Cum e cu învățatul pe Internet

Pentru cei care nu știu cum merge treaba cu predarea online, universitatea are un campus virtual unde sunt încărcate toate cursurile, laboratoarele și seminariile. Când profesorul Gherman, de exemplu, are un curs de ținut, programează o videoconferință, cu o zi înainte, iar studenții primesc automat un identificator și o parolă cu care pot intra la curs, pe Internet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.