Investiție de circa 3,2 milioane de euro la Ribița

O investiție de circa 3,2 milioane de euro va fi realizată în Ribița. La finalul săptămânii trecute a avut loc  semnarea contractului de achiziție publică de lucrări la Biserica „Sfântul Nicolae” din localitatea Ribița

Primarul comunei Ribiţa, Faur Ioan, împreună cu Lețiu Mircea Gheorghe, administrator al S. C. Eurass S. R. L, , (sediul social în municipiul Satu-Mare, județul Satu-Mare), au semnat contractul de achiziție publică privind execuția lucrărilor pentru realizarea obiectivului „Consolidare, restaurare, conservare biserică, amenajare incintă și împrejmuire, realizare lumânărar în exteriorul bisericii, înlocuire învelitoare, iluminat arhitectural și ambiental, sistematizare verticală a terenului, reamenajare incintă și reabilitare poartă de acces secundar la ansamblul Bisericii Sfântul Nicolae”.

În cadrul lucrărilor de investiții este prevăzută instalația de încălzire în pardoseală cu centrala proprie pe lemne și dotarea cu mobilier a bisericii.

Valoarea totala a investiției este de aproximativ 3.200.000 euro.

Termenul de execuție al lucrărilor este de 14 luni, începând de la data prevăzută în ordinul de începere.

Unul dintre cele mai vechi monumente istorice și bisericești din județul Hunedoara este biserica „Sfântul Nicolae” din comuna Ribița, construită, după unii cercetători, în anul 1414 dar după cei mai mulți, în 1417. Biserica se află inclusă pe lista monumentelor istorice de importanță națională.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *