Investiții de peste un milliard de lei în județ

Ministerul Dezvoltării a finalizat lista obiectivelor de investiții finanțate prin Programul „Anghel Saligny” pentru județul Hunedoara

Lista obiectivelor de investiții în rețeaua de apă, canalizare, drumuri, poduri și podețe finanțate de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, a fost finalizată pentru județul Hunedoara, anunță ministrul Cseke Attila.

Conform criteriilor de selectare, în județul Hunedoara, au fost aprobate spre finanțare 157 de obiective de investiții, în valoare totală de 1.076.408.336,15 lei.

Nu mai puțin de 157 de obiective din județul Hunedoara sunt finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, derulat prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Programul „Anghel Saligny” are ca obiectiv modernizarea comunităților locale prin realizarea de investiții în infrastructura locală, drumuri județene și locale, infrastructura de apă și canalizare, stații de epurare a apei, extinderea rețelei de distribuție a gazelor naturale.

Programul se desfășoară în perioada 2021-2028 având o valoare de 50 de miliarde de lei.

Beneficiarii programului sunt unitățile administrativ-teritoriale reprezentate de autoritățile administrației publice locale, precum și unitățile administrativ-teritoriale membre ale asociațiilor de dezvoltare intercomunitară, constituite în condițiile legii, pentru investițiile realizate prin asociațiile de dezvoltare intercomunitară.

Finanțarea programului se asigură din sume din transferuri, alocate bugetelor locale, de la bugetul de stat, aprobate cu această destinație în bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, din sume din bugetele locale alocate cu această destinație și din alte surse legal constituite.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *