Investitorii din HoReca, la discuții cu primarul din Petroșani

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, a avut astăzi o întâlnire cu investitorii din domeniul HoReCa ale căror afaceri se derulează pe raza localității. Primarul le-a comunicat demersurile întreprinse în ultimele zile, măsurile luate pentru sprijinirea acestui sector de activitate încă de anul trecut, de la instituirea stării de urgență pe teritoriul României, și le-a ascultat, totodată, doleanțele.

 

Industria HoReCa este una dintre cele mai afectate la nivel mondial în această pandemie, iar pierderile acumulate în ultimul an sunt extrem de mari. Săptămâna trecută, Petroșaniul a intrat în scenariul roșu, după ce incidența cazurilor a depășit 3/ 1.000 de locuitori, astfel că unitățile din industria HoReCa și-au suspendat, din nou, activitatea în interiorul clădirilor, rămânând posibilă doar activitatea la terase. Aceasta a fost conjunctura care a dus la organizarea întâlnirii de miercuri, 10 martie, dintre primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, și investitorii din domeniul HoReCa de pe raza municipiului Petroșani.

 

De precizat că, încă de anul trecut, Primăria Municipiului Petroșani a acordat o serie de facilități, în limitele legale, pentru această categorie de agenți economici, iar măsurile de sprijin vor continua și în acest an, tocmai pentru atenuarea pierderilor suferite.

 

„Ce am putut noi să facem până acum, am făcut. În stare de urgență cred că suntem singura localitate care a dat hotărâre de Consiliu Local pentru reducerea cu 50% a impozitelor pentru clădirile unde funcționează unitățile din industria HoReCa. Am dat, apoi, o hotărâre de Consiliu privind reducerea cu 90% a chiriilor pentru terase. În decembrie am venit cu altă hotărâre prin care, pe perioada de iarnă, aceste unități au putut să funcționeze fără să plătească taxe pentru terase. O să propun o nouă hotărâre de Consiliu Local prin care anul acesta să mergem gratis cu chiriile la terase. Ce ține de mine și de autoritatea locală fac absolut tot, astfel încât să venim în sprijinul dvs.”, a precizat la întâlnirea cu agenții economici primarul Tiberiu Iacob – Ridzi

 

De asemenea, edilul i-a informat pe investitorii din industria HoReCa și despre erorile care s-au făcut în cazul unor raportări privind incidența cazurilor de COVID – 19, care apropiau periculos Petroșaniul de 5 la mia de locuitori, și care, după demersurile făcute de edilul din Petroșani, au fost corectate. Din acest motiv, Tiberiu Iacob – Ridzi a precizat că va urmări cu atenție, în fiecare zi, atât numărul de persoane infectate, cât și calculul incidenței de către autoritățile sanitare, pentru că aceste erori pot face diferența între deschiderea activității în interior a barurilor, cafenelelor și restaurantelor ori menținerea restricțiilor impuse de pragul de 3/ 1000 de locuitori, respectiv diferența între scenariul GALBEN și scenariul ROȘU.

 

Pe de altă parte, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, a ascultat doleanțele investitorilor din industria HoReCa, iar cele care transced autoritatea publică locală vor fi comunicate Instituției Prefectului de Hunedoara, în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, sau celorlalte instituții abilitate.

 

Monica BACIU

Un comentariu la „Investitorii din HoReca, la discuții cu primarul din Petroșani

  • 10 martie 2021 la 18:04
    Permalink

    Cum isi permite ridzi sa reduca impozitele la horeca,cand functioneaza bem cafea cu 6 lei sau poate el o bea gratis! Sa reduca impozitele cu 50%tuturor firmelor si implicit angajatilor,ca toti o duc greu! Un imputit de primar,intr-o zi o sa raspunda si el pt magariile astea,oare nu-i povesteste mona ce rau e pe unde a “studiat”ea?!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *