Invitație inedită: Cununii la copacul cu lalele

Copacul cu lalele, simbolul cultural și turistic al Văii Jiului, a înflorit. Copacul cu lalele a înflorit și până la jumătatea lunii iulie, vom putea admira miile de lalele ale acestui deosebit monument al naturii.

Pentru ca obiectivul, aflat la marginea DN66A, în zona Iscroni din orașul Aninoasa, să poată fi vizitat în condiții optime, joi, 13 iunie 2019, voluntarii Asociației PRO ANINOASA au realizat ecologizarea zonei și curățarea mobilierului stradal.

„De fapt, am început pregătirile pentru Tabăra națională de pictură, care se va desfășura la Copacul cu lalele, în luna septembrie. De la Uricani la Petrila, dați sfoară în țară pentru prieteni, pentru rude venite în concediu: a înflorit copacul cu lalele. Vă asigur că este o „oază” care vă va destinde și vă va încărca în doar câteva minute”, spune Viorel Pascu, președintele Asociației Pro Aninoasa.

Aceștia lansează o invitație inedită pentru tinerii frumoși și curajoși, ce își vor oficia căsătoria la Copacul cu lalele.

“Până în 30.10.2019, vor primi din partea Asociației PRO ANINOASA și Asociației Comitetului de Inițiativă Valea Jiului, diploma de „Cetățean de onoare” al Copacului cu lalele și diploma de Ambasador al Văii Jiului. Numele lor vor fi menționate pe un panou amplasat în vecinătatea Copacului cu lalele”, mai spune Viorel Pascu.

Pomul cu lalele a fost inclus și în patrimoniul turistic, iar rădăcinile acestuia se afundă în istorie. Declarat monument al naturii, tulipanul din Aninoasa se află la marginea Drumului Naţional 66A. Originar din America, „Tulipanul” este adus în 1880 din Austria, adaptându-se foarte bine în aceste locuri. Copacul are frunzele în forma de lira iar florile în formă de lalea.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *