Manifestare pentru salvarea termocentralei Mintia

Societatea civilă “Hunedoara suntem noi” cheamă toți cetățenii cărora la pasă de soarta termocentralei Mintia la o manifestare. Aceasta va avea loc, în data de 24 iunie, în fața Casei de Cultură din Deva.

“Luni, 24 iunie 2019 la ora 19.00, la statuia lui Decebal din fața Casei de Cultură Deva, puteți să fiți protagoniștii unei acțiuni civice pentru salvarea unui bun național. O emblemă a energeticii românești care timp de 50 de ani a asigurat peste 10% din necesarul de energie electrică al României. Steaua de pe Mureș, cum era cunoscută termocentrala Mintia în anii ei de glorie, asigură de 35 de ani apa caldă și căldura pentru deveni”, arată inițiatorii mișcării.

Timp de jumătate de oră, devenii și nu numai sunt așteptați la protestul pașnic.

 “Hai preț de o jumătate de oră pentru a fi actor în fotografia societății civile a Devei și vom arăta guvernanților că nu pot dărâma peste noapte munca părinților noștri. Învață-l pe copilul tău ce înseamnă atitudine civică. Prezența ta și a copilului tău poate schimba țara în bine. Închidem o termocentrală ca să distrugem o ţară! Ultimul bastion al industriei acestei ţări, energia, se doreşte a fi pusă la pământ. Bucată cu bucată au pus la pământ industria ţări. Au ajuns la vârful industriei, energia. Fără independenţă energetică nu vom mai exista ca ţară”, arată cei de la Hunedoara suntem noi.

Organizatorii au ales să scrie în versuri despre manifestare.

Vă așteptăm pe toți ”la Cal”
Dar nu va fi un festival,
Vrem pașnic să manifestăm,
Termocentrala s-o salvăm.
Nu vrem poluare dar umplem orașul de minicentrale!

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *