Iohannis: Este o glumă destul de proastă asta cu statul paralel şi sper să înţeleagă şi românii că nu este niciun stat paralel

Preşedintele Klaus Iohannis spune, întrebat despre statul paralel, că este o glumă destul de proastă şi că speră ca românii să înţeleagă că nu există niciun stat paralel, însă există „câteva persoane care vor să acapareze toată puterea şi care pentru a face asta se victimizează”.

„Este o glumă destul de proastă asta cu statul paralel şi sper să înţeleagă şi românii că de fapt nu există niciun stat paralel, dar există câteva persoane care vor să acapareze toată puterea şi care pentru a face acest lucru se victimizează şi inventează astfel de concepte. În România nu a existat şi nu există un stat paralel. Este un concept care vine din ţări cu sisteme relativ nedemocratice şi nu are rost să facem paralele”, a declarat Iohannis, miercuri seară, la Ploieşti, întrebat despre afirmaţiile lui Tăriceanu potrivit cărora şeful statului ar fi „patronul statului paralel”.

Întrebat despre rezoluţia PSD, şeful statului a spus că, cu astfel de rezoluţii, nu fac decât „să se situeze singuri chiar la marginea unui comportament democratic”.

„Există însă, într-adevăr, diferiţi centri care promovează concepte politice diferite şi, dacă stăm să judecăm bine, atunci avem forţe politice care sunt la putere şi forţe politice care sunt în opoziţie. Este clar că există diferenţe majore de abordare între aceştia, dar asta nu înseamnă că avem de-a face cu un stat paralel. Avem abordări politice diferite şi atâta vreme cât avem o democraţie vie în România, acest lucru mie mi se pare ok”, a mai afirmat Iohannis.

Întrebat dacă se teme de o eventuală suspendare a sa, preşedintele a spus că nu s-a temut niciodată şi nici nu se teme de suspendare, că nu există niciun temei pentru un astfel de demers şi că nici nu crede că românii îşi doresc acest lucru.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.