Minunile continuă în Straja

O nouă minune s-a petrecut în stațiunea montană Straja. În apropierea schitului a apărut un izvor, iar preotul de la schitul din Straja spune că este o minune. Zona a fost amenajată.

“E o minune de la Bunul Dumnezeu. Anul acesta Schitul Straja din județul Hunedoara împlinește 19 ani de când a fost ridicat în locul acesta.  Iar apa este adusă la schit de la câțiva kilometri din munte, prin pământ, prin instalație specială, prin cădere, de la nişte izvoare captate. Prin urmare, niciodată până acum nu a mai fost izvor de apă chiar în curtea schitului”,  spune Dimitrie Ivașco, preotul de la Schitul din Straja.

Tot de o minune sau un semn de la Dumnezeu se leagă și construcția schitului din Straja. Întâmplări la care nimeni nu le-a găsit o explicație științifică s-au petrecut în locul în care astăzi se află schitul din Straja. În anul 1996, la Cabana Montana, chiar de Sfinții Constantin și Elena, un turist a aprins lumina într-o încăpere. Becul s-a ars, iar flama de la filament a imprimat pe interiorul becului o cruce. Becul a fost spart de către unul dintre turiști, dar după numai două săptămâni fenomenul s-a repetat. Călugării au spus că e un semn. Monahii au spus că a fost un semn trimis de ostașii care au murit în zonă în timpul Primului Război Mondial. În memoria lor a fost construită Crucea Eroilor, după care a fost ridicat schitul din lemn și, mai apoi, tunelul celor 365 de sfinți.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *