Iohannis: Există o linie roşie pe care guvernanţii nu au voie să o depăşească.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, luni seară, la ceremonie de depunere a jurământului de către membrii Guvernului Dăncilă, că există o linie roşie pe care guvernanţii nu au voie să o depăşească şi că afectarea independenţei justiţiei este de neacceptat.

„„În justiţie schimbarea legislaţiei a fost forţată, ignorând argumentele întregului sistem judiciar, dar şi numeroasele critici venite inclusiv de la partenerii noştri externi. Există o linie roşie pe care guvernanţii şi decidenţii majorităţii nu au voie să o depăşească. Afectarea independenţei justiţiei este de neacceptat”, le-a transmis preşedintele Klaus Iohannis membrilor Guvernului Dăncilă la depunerea jurământului, la Palatul Cotroceni.

El a mai spus că nu trebuie ignorat de către coaliţia PSD-ALDE semnalul transmis de sute de mii de români care continuă să susţină în stradă statul de drept: „Coaliţia aflată la putere nu trebuie să ignore semnalul transmis de sute de mii de români, care de un an de zile continuă să susţină în stradă statul de drept”.

În discursul susţinut la finalul ceremoniei de depunere a jurământului de către membrii Guvernului condus de Viorica Dăncilă, preşedintele Iohannis i-a avertizat pe aceştia că îşi încep mandatul sub auspicii dintre cele mai nefavorabile.

„Va trebui să convingeţi, plecând cu un capital de încredere redus. Preluati din start şi factura eşecului celor două guverne propuse tot de această coaliţie şi aveţi cu atât mai mult obligaţia să depuneţi toate eforturile ca lucrurile să revină pe făgaşul normal”, a spus Iohannis.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *