Iohannis: Găzduirea de către România a Centrului European pentru Securitate Cibernetică este un veritabil succes

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat joi că este „un veritabil succes” care se datorează demersurilor diplomatice intense faptul că Bucureştiul va găzdui insituţia UE – Centrului European pentru Securitate Cibernetică.

Doresc să salut decizia luată de statele membre ale Uniunii Europene cu privire la localizarea la Bucureşti a viitorului Centru european de competenţe în domeniul securităţii cibernetice, prima agenţie europeană pe care România o găzduieşte. Acest rezultat reprezintă un veritabil succes, urmare a unor demersuri diplomatice foarte intense, precum şi o oportunitate deosebită pentru ţara noastră de a contribui la securitatea cibernetică a tuturor statelor membre, prin stimularea cercetării şi inovării în acest domeniu”, a afirmat Klaus Iohannis, înaintea participării la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Nicuşor Dan a anunţat joi că Primăria Capitalei şi Ministerul Transporturilor vor colabora pentru a fi operaţionalizat viitorul Centru European pentru Securitate Cibernetică, instituţie a UE care va fi găzduită la Bucureşti.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *