Iohannis, mesaj de Ziua Minorităţilor Naţionale

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, în mesajul transmis cu ocazia Zilei Minorităţilor Naţionale, că este esenţial ca toate forţele politice responsabile să înţeleagă necesitatea eliminării discursului urii, a agendei şovine şi extremiste, iar eforturile tuturor să se concentreze pe obţinerea cât mai multor beneficii pentru români. Preşedintele a subliniat că România recunoaşte importanţa unităţii în diversitate, a bogăţiei spirituale rezultate deopotrivă din coexistenţa istorică, din respectul reciproc, cât şi din angajamentul actual pentru protejarea drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, religioase şi lingvistice.

”Ne vom putea bucura de prosperitatea şi armonia socială pe care cu toţii ni le dorim doar prin contribuţia valoroasă a fiecăreia dintre minorităţile naţionale. Sunt convins că vom reuşi în acest demers, aşa cum tot împreună am construit parcursul democratic şi pro-occidental al unei Românii moderne, un stat de drept consolidat, bazat pe respectarea drepturilor omului. Este esenţial ca toate forţele politice responsabile să înţeleagă necesitatea eliminării discursului urii, a agendei şovine şi extremiste, iar eforturile tuturor să se concentreze pe obţinerea cât mai multor beneficii pentru români, ca urmare a apartenenţei la o Uniune Europeană a securităţii şi prosperităţii, eliberată de spectrul intoleranţei şi xenofobiei”, a afirmat preşedintele Iohannis în mesajul cu prilejul Zilei Minorităţilor Naţionale din România, prezentat de către dconsilierul prezidenţial Sergiu Nistor, în cadrul evenimentului „Ziua Minorităţilor Naţionale – Contribuţii la cunoaşterea patrimoniului etnologic al minorităţilor naţionale”, organizat în format on-line de Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.

Conform preşedintelui, România, în deplin acord cu valorile marii familii europene din care face parte, recunoaşte importanţa unităţii în diversitate, a bogăţiei spirituale rezultate deopotrivă din coexistenţa istorică, din respectul reciproc, cât şi din angajamentul actual pentru protejarea drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, religioase şi lingvistice.

”De Ziua Minorităţilor Naţionale, vă urez tuturor prosperitate şi multă sănătate!”, a afirmat Iohannis în finalul mesajului.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *