Iohannis, mesaj de Ziua Pompierilor

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis duminică un mesaj cu prilejul Zilei Pompierilor din România. Şeful statului a afirmat că pompierii au dat dovadă de profesionalist şi curaj, de implicare şi spirit de sacrificiu într-o perioadă în care lumea este greu încercată de pandemia de coronavirus.

„Sărbătorim astăzi «Ziua Pompierilor din România», prilej de a ne arăta recunoştinţa şi preţuirea faţă de pompierii militari şi de a cinsti şi onora lupta eroică a acestora din Dealul Spirii, în timpul Revoluţiei de la 1848. De-a lungul istoriei noastre, pompierii militari şi-au îndeplinit misiunea cu dăruire, patriotism şi abnegaţie, puse permanent în slujba cetăţenilor şi a ţării. În aceste momente în care întreaga lume este greu încercată de pandemia de COVID-19, aţi dat dovadă, din nou, de profesionalism şi curaj, de implicare şi spirit de sacrificiu, pentru a contribui, alături de celelalte instituţii ale statului, la menţinerea sănătăţii şi a siguranţei cetăţenilor României”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Acesta a adăugat că pompierii au continuat să lupte împotriva calimităţilor şi dezastrelor în toată această perioadă.

„Am remarcat, de asemenea, modul responsabil în care aţi continuat să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu în lupta împotriva calamităţilor şi dezastrelor naturale, în toată această perioadă. Aţi fost şi veţi rămâne o instituţie de suport fundamentală, garantul stării de normalitate în cadrul comunităţilor, precum şi al drepturilor la viaţă, la proprietate privată şi la sănătate. Vă doresc multă sănătate, succes în activitate şi vă asigur de întreaga mea apreciere! La mulţi ani!”, a conchis preşedintele Iohannis.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *