iPhone ar putea fi transformat în dispozitiv de plăţi

Apple intenţionează să ofere un nou serviciu care va permite întreprinderilor mici să accepte plăţi direct pe iPhone-urile lor, fără a conecta niciun hardware suplimentar, cum ar fi terminalele Square ale companiei Block potrivit unui articol Bloomberg News citat de Reuters.

Noua caracteristică transformă iPhone-ul într-un terminal de plată, permiţând comercianţilor să accepte plăţi prin atingerea unui card de credit sau a altui iPhone pe spatele dispozitivului lor, a scris Bloomberg, citând persoane cunosc domeniul.

Apple lucrează la noua funcţie din 2020, când a plătit aproximativ 100 de milioane de dolari pentru startup-ul canadian Mobeewave, care permite smartphone-urilor să accepte plăţi prin simpla atingere a unui card de credit.

Sistemul va folosi probabil cipul de comunicaţii în câmp apropiat al iPhone-ului care este utilizat în prezent pentru Apple Pay.

„Acest lucru îi permite efectiv Apple să ocolească lansarea de hardware nou, deoarece un număr semnificativ de clienţi au deja iPhone-uri în buzunare”, a spus un analist al Edward Jones, Logan Purk.

Purk a adăugat însă că, dacă Apple nu poate oferi un produs mai ieftin şi o platformă mai uşoară, unii proprietari de afaceri pot fi reticenţi să schimbe.

Square percepe în prezent 299 de dolari pentru dispozitivul său şi o taxă de 2,6% plus 10 cenţi pentru fiecare tranzacţie.

Dacă producătorul de iPhone-uri îşi va păstra noul serviciu exclusiv pentru aplicaţiile sau sistemul de plăţi, ar ocoli serviciile Square care sunt utilizate pe scară largă de întreprinderile mici. Ar putea afecta şi alţi producători de dispozitive de la punctele de vânzare, cum ar fi Verifone şi Ingenico.

Apple a refuzat să comenteze informaţiile. Compania şi-a consolidat serviciile fintech, a lansat propriul card de credit cu Goldman Sachs în 2019 şi se pare că lucrează la un serviciue tipul ”cumpăraţi, plătiţi mai târziu”.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *