IPJ Hunedoara: Arme, săbii, macete, cuțite, droguri și mii de țigări netimbrate, descoperite în 11 percheziții domiciliare

Polițiștii hunedoreni au răscolit, în 11 domicilii pe raza județului Hunedoara, 9 în Deva, unul în comuna Ribița, respectiv comuna Zam. Mai multe persoane sunt bănuite de comiterea de infracțiuni de contrabandă. Potrivit comunicatului primit, la percheziții au fost găsite o serie de arme neletale, cu muniție aferentă, arme albe, droguri sub diferite forme, detector de metale, telefoane mobile, monede metalice posibil de aur și mii de țigări netimbrate.

„La data de 11 aprilie 2024, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Hunedoara au pus în executare 11 mandate de percheziție domiciliară, dintre care 9 pe raza municipiului Deva, unu pe raza comunei Ribița și unu pe raza comunei Zam, la locuințele folosite de 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 57 de ani, bănuiți de comiterea unor infracțiuni de contrabandă.

Ca urmare a activităților procedurale, de la locuințele bărbaților au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 7.344 de țigarete (de diferite mărci), ce nu aveau aplicate marcaje fiscale, trei arme neletale (pistoale cu aer comprimat) supuse autorizării, cu muniția aferentă și o armă tip airsoft (replică), mai multe arme albe (săbii, macete, cuțite), un detector de metale deținut fără drept, 5 monede metalice de culoare galbenă (posibil din aur), telefoane mobile, 2 pungi conținând o substanță vegetală de culoare olive și 2 țigarete rulate conținând substanță vegetală de culoare olive, susceptibil a face parte din grupa drogurilor, 150 de tablete, 46 de fiole și o seringă cu diferite substanțe, posibil făcând parte din categoria celor interzise la deținere ori aflate sub un regim juridic special.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul săvârșirea infracțiunilor de contrabandă (cu țigări), nerespectarea regimului armelor și munițiilor și deținerea de droguri de risc pentru consum propriu (în cazul infracțiunilor prevăzute de Legea 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, cercetările urmând a fi preluate de polițiștii S.C.C.O. Hunedoara).

Acțiunile au beneficiat de suportul operativ al polițiștilor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, a polițiștilor Poliției Municipiului Brad, ai Secției de Poliție Rurală Ilia și a luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale Hunedoara”, precizează IPJ Hunedoara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *