IȘJ Hunedoara: 1571 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost admiși în învăţământul liceal de stat în prima etapă de repartizare computerizată

Au fost repartizați 1571 de elevi (99,17%) în învățământul liceal de stat din totalul elevilor cu opțiuni completate (1584): 1028 candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 543 candidați la filiera tehnologica.
În total, au fost completate 16489 de opțiuni, rezultând o medie de 10,41 opţiuni/elev.

Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate:
– 175 de elevi la specializări vocaţionale;
– 12 elevi în învăţământul militar;
– 8 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă;
– 16 elevi în învățământul special.

Alți 520 de elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 25-28 iulie candidații repartizați în prima etapă vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.
13 elevi nu au putut fi admiși în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni.

Aceștia vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată și vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie) și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic.

Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.

În intervalul 9 – 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

În total, au rămas disponibile pentru etapa a doua 95 locuri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *