Au marcat: Kjaer ’39 (a), Kane ‘104 / Damsgaard ’30.

În minutul 102, Sterling a obţinut uşor un penalti, după ce a „plonjat” acuzând o intervenţie asupra sa a lui Maehle. Faultul a fost confirmat de VAR. Kane a executat lovitura de la 11 metri, Schmeichel a respins în faţă şi tot atacantul de la Tottenham a trimis balonul în poartă.

Din minutul 106, Danemarca a jucat în zece jucători. Mijlocaşul Mathias Jensen s-a accidentat şi a părăsit terenul, după ce selecţionerul Kasper Hjulmand epuizase toate schimbările.

Înaintea partidei, căpitanul Angliei, Harry Kane, i-a oferit omologului său danez, Simon Kjaer, un tricou al naţionalei engleze cu numele lui Christian Eriksen, care a suferit un stop cardiac la primul meci jucat de Danemarca la această ediţie a Euro-2020, cu Finlanda. Eriksen şi personalul medical care i-a salvat viaţa au fost invitaţi de UEFA la finala de duminică.

De asemenea, o pânză imensă reprezentând tricoul lui Eriksen a fost desfăşurată pe teren, înaintea startului.

Au evoluat următoarele echipe:

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Show – Phillips, Rice (Henderson ’95) – Saka (Grealish ’69, Trippier ‘106), Mount (Foden ’95), Sterling – Kane. Selecţioner Gareth Southgate;

Danemarca: Schmeichel – Christensen (Andersen ’79), Kjaer, Vestergaard (Wind ‘105) – Stryger Larsen (Waas ’67), Hojbjerg, Delaney (Jensen ’88), Maehle – Braithwaite, Dolberg (Norgaard ’67), Damsgaard (Poulsen ’67). Selecţioner Kasper Hjulmand.

Cartonaşe galbene: Maguire ’49 / Waas ’72.

Daniel Makkelie – Hessel Steegstra şi Jan de Vries (toţi din Olanda) – Ovidiu Haţegan;

Arbitri VAR: Pol van Boekel (Olanda), Christian Gittelmann (Germania), Pawel Gil (Polonia).

Anglia va întâlni în finală Italia. Ultima partidă a competiţiei va avea loc duminică, de la ora 22.00, tot pe Stadionul Wembley.

viewscnt