Dotări de aproape un milion de euro pentru Universitatea Petroșani

Un contract de peste 4 milioane de lei a fost scos la licitație de Universitatea din Petroșani. Obiectul contractului îl reprezintă achiziția de dotări (aparatura educațională, echipamente IT, mobilier şi software) în cadrul proiectului „Reabilitarea și dotarea Universității din Petroșani”.

Contractul, în valoare de 4.686.963 de lei este structurat pe șapte loturi, în vederea facilitării livrării acestora de către diverşi operatori economici.

„La ora actuală, Universitatea din Petroșani reprezintă un simbol al Văii Jiului şi dotarea corespunzătoare a infrastructurii educaționale va permite menținerea acreditărilor existente și obținerea de noi acreditări în specialitățile relevante. Dotarea este un factor important în pregătirea cât mai bună a studenților și existența unor pârghii pentru dezvoltarea unor proiecte de cercetare c ear crea o valoarea adăugată în dezvoltarea societății românești. Pentru a oferi condiții civilizate pentru realizarea unui act educațional calitativ superior, se impune dotarea la standardele actuale a laboratoarelor, astfel încât menținerea acreditărilor în specialitățile relevante, să devină o certitudine”

Astfel, se achiziționează echipamente IT, computer și periferice; software și programe informatice specializate. Se vor dota laboratoarele de termotehnică, mecanica fluidelor, transporturi, fizică.

Contractul este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional – POR.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.