Iuliu Winkler despre Alianța Vestului: Orice intenție de colaborare regională este foarte bună (…), putem depune proiecte direct la Bruxelles

În legătură cu înființarea Alianței Vestului, europdeputatul Iuliu Winkler consideră că aceasta este o idee extraordinară și că orice intenție de colaborare regională este foarte bună. “Trebuie să lucrăm împreună pentru a împărtăși unii celorlalți experiența, ca să fim mai puternici, ca să putem depune proiecte direct la Bruxelles în care să reprezentăm mai mult decât un județ” a spus eurodeputatul UDMR.

Winkler salută Alianța Vestului, faptul că este deschisă de la început și salută decizia primarului Devei, Nicolae Florin Oancea de a  face parte din această asociere. Suntem în vestul României și avem nevoie de infrastructură,  dorim să ne dezvoltăm, avem nevoie să legăm Deva de Timisoara, Arad, Cluj și Oradea prin autostrăzi, prin căi ferate performante și modernizate.  Motivele pentru care România nu este atât de  performantă în atragerea de fonduri europene sunt foarte numeroase. Cel mai important este birocrația de la București care a devenit sufocantă dar și schimbările  legislative impredictibile care se întâmplă foarte des, astfel că în perioada 2007 – 2014 România a pierdut 2 miliarde de euro. Cu acești bani s-ar fi putut finanța, comunități locale, spitale, drumuri județene. Avem nevoie de descentralizare. UDMR a militat de la început pentru descentralizare  deoarece aceasta poate să asigure bunăstare pentru cetățeni, dezvoltare locală și o mai bună utilizare a fondurilor europene.

 

Mircea GOIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *