Jaf de peste 11.000 de euro, într-o parcare pe Autostrada A1

Un român cu domiciliul în Austria s-a oprit într-o parcare pe Autostrada A1, pentru a merge la toaleta publică. Între timp doi indivizi din Argeș au sustras din mașina parcată, un plic în care se afla o sumă mare de bani și portofelul cu actele personale.

”La data de 22.10.2019, în jurul orei 20:20, Poliția Municipiului Orăștie a fost sesizată de un cetăţean român cu domiciliul în Austria cu privire la faptul că, în timp ce se afla la o toaletă publică din spațiul de servicii al Autostrăzii A1,  persoane necunoscute i-au sustras din autoturism un plic care conținea 10.000 de euro și un portofel care conținea 600 de euro, 50.000 forinți, 300 lei  și actele personale.

La fața locului s-a deplasat în cel mai scurt timp o echipă operativă care a efectuat cercetări privind comiterea infracţiunii de furt reclamate, în cauză fiind întocmit dosar penal.

În urma activităților investigative desfășurate de poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Orăștie, în cooperare cu poliţiştii din cadrul I.P.J. Dâmboviţa şi I.P.J. Argeş, în cursul zilei de ieri au fost identificați doi bărbaţi, unul în vârstă de 30 de ani și altul de 20 de ani, ambii din județul Argeș, care au fost reţinuţi preventiv pentru 24 de ore (alături de alte persoane, de către poliţiştii dâmboviţeni).

În urma unor percheziţii domiciliare ce au fost efectuate ieri, în judeţul Argeş, prejudiciul în cazul furtului comis pe A1 a fost recuperat în totalitate şi restituit părţii vătămate (în cauză, între cei doi argeșeni și persoana vătămată intervenind împăcarea)”, informează IPJ Hunedoara.

 

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii le  recomandă posesorilor de autoturisme să îşi ia măsuri de precauţie. 

În acest sens ar fi utilă contactarea unor societăţi specializate în comercializarea şi instalarea de sisteme de alarmare – antifurt, pe autoturisme. Acesta sisteme, odată activate, descurajează posibilii infractori şi realizează siguranţa autoturismelor;

  • asigurarea autoturismelor prin încuierea uşilor;
  • a nu se lăsa în autoturism obiecte personale, şi nici cele ale autoturismului, pentru că acestea pot fi folosite de infractori;
  • proprietarii de autoturisme, atunci când părăsesc autoturismul, să nu lase la vedere, în interiorul acestora, obiecte de valoare care atrag interesul celor certaţi cu legea (genţi de voiaj, poşete, borsete, genţi tip „diplomat”, aparatură electronică, etc.);
  • autoturismele să fie parcate numai în locuri bine iluminate, de unde pot fi observate în permanenţă de către proprietari.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.