Jaf și agresiune sub amenințarea cuțitului. O minoră complice

Au fost identificaţi şi reţinuţi preventiv de poliţişti, doi tineri din Lupeni care au comis  două infracţiuni de tâlhărie calificată, cu un prejudiciu ce depăşeşte 8.000 de lei

În urma activităților întreprinse, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale au  identificat doi tineri din municipiul Lupeni (în vârstă de 19 şi 22 de ani) şi o minoră în vârstă de 16 ani, bănuiţi de comiterea, în perioada  ianuarie – februarie 2019, a două acte materiale de tâlhărie calificată.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit că cei trei, în data de 27.01.2019, în jurul orei 18.00, au pătruns în locuința unui bărbat din Lupeni, în vârstă de 84 de ani, iar după ce  l-au agresat fizic, sub amenințarea unui cuțit i-au sustras 8.000 de lei.

Ancheta a arătat faptul că minora a fost primită în locuinţă de către bărbat (despre care cei trei aveau informaţii că locuieşte singur şi deţine diferite sume de bani), iar cei doi tineri au urmat-o la scurt timp, profitând de faptul că proprietarul apartamentului nu a asigurat uşa de acces, după care l-au agresat pe bărbat şi l-au deposedat de suma de bani.

De asemenea, în data de 10.02.2019, în jurul orei 20:30, cei doi tineri  au urmărit un alt tânăr, în vârstă de 28 ani, pe Aleea Narciselor, din  Lupeni, unde, la adăpostul întunericului l-au acostat, l-au agresat fizic si i-au sustras un telefon mobil şi un portofel cu acte personale şi 5 lei, cauzându-i acestuia un prejudiciu în valoare de 400 de lei (ce a fost recuperat de către poliţişti).

În urma probatoriului administrat, poliţiştii au luat măsura reținerii pentru o perioada de 24 de ore faţă de cei doi tineri, în timp ce faţă de  minoră s-a dispus cercetarea în stare de libertate. Cei doi tineri reţinuţi vor fi prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Petroșani, cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor trei.

 Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să vă luaţi măsuri de precauţie, mai ales când circulaţi noaptea, la ore târzii, pe străzi pustii sau neiluminate. 

 Nu purtaţi în mod ostentativ bijuterii sau alte bunuri de valoare, cum ar fi telefoanele mobile. Dacă observaţi că sunteţi urmăriţi, nu ezitaţi să cereţi ajutor trecătorilor de pe stradă. Este important să vă păstraţi calmul. Neintrând în panică, veţi putea sesiza cu multă claritate intenţiile agresorului, posibilităţile de apărare sau de acţiune pentru a scăpa din zona de influenţă a acestuia. Dacă sunteţi victima unei agresiuni, încercaţi să reţineţi multe semnalmente ale autorului şi anunţaţi de îndată poliţia; sporiţi, astfel, şansele de identificare, prindere şi pedepsire ale agresorului.

   

 Biroul de presă-IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.