Cum a reușit, într-o singură noapte, un tâlhar din Timișoara să jefuiască și să dea spargeri, după spargeri, în Deva

Un bărbat, din Timișoara, a reușit într-o singură noapte să facă un maraton de infracțiuni și toate pe raza municipiului Deva. A furat poșeta unei femei, a spart mai multe mașini parcate, din care a sustras bunuri, însă nu s-a oprit aici, ci a sărit și gardul ce împrejmuia o locuință din care a furat bani și un card bancar de pe care a sustras o sumă de bani.

 

„În data de 08 martie 2023, poliţiştii Biroului Investigații Criminale Deva, în colaborare cu poliţişti din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, au organizat o acțiune în urma căreia a fost identificat un bărbat în vârstă de 34 de ani, din municipiul Timișoara, bănuit de comiterea mai multor infracţiuni, în noaptea de 28 februarie 2023, pe raza municipiului Deva.

Poliţiştii au stabilit că, la data de 28 februarie 2023, în jurul orei 02:30, bărbatul a smuls poşeta unei femei care se deplasa pe aleea Viitorului, din Deva  (prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 300 de lei).

În aceeaşi noapte, bărbatul a comis mai multe infracţiuni de furt calificat (6 acte materiale), prin spargerea unuia dintre geamurile unor autoturisme parcate pe diferite străzi din municipiul Deva, după care a sustras diferite bunuri din  interiorul acestora.

Totodată, față de bărbat, poliţiştii vor efectua cercetări şi pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic, fapte ce au fost comise tot în data de 28  februarie 2023, în intervalul orar 01:00 – 08:00, când a pătruns prin escaladarea gardului împrejmuitor și, apoi, pe ușa închisă, dar neasigurată, a pătruns într-un imobil din municipiul Deva, de unde a sustras 600 de lei și un card bancar, cu ajutorul căruia a retras o sumă de bani de la un A.T.M. din Deva.

În urma probatoriului administrat, poliţiştii au luat măsura preventivă a reținerii, pe o durată de 24 ore, față de bărbat, sub aspectul comiterii infracţiunilor de tâlhărie calificată, furt calificat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic.

 

Bărbatul  a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Deva, urmând să fie prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, în vederea luării măsurilor preventive.

În acest caz, poliţiştii  vor continua cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a bărbatului,” potrivit celor IPJ Hunedoara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *