Amenzi de mii de lei pentru tăieri de arbori și avize necorespunzătoare

Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Vaţa de Jos au depistat în data de 16 iulie a.c., în jurul orei 15.00, în localitatea Crişcior, judeţul Hunedoara, un bărbat care transporta cu un camion material de construcţii fasonat (grinzi, dulapi) a cărei masă lemnoasă nu corespundea cu cea înscrisă în avizul de însoţire .

Numitul D.G. a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei, în conformitate cu Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

De asemenea, jandarmii montani au dispus măsura ridicării în vederea confiscării materialului lemnos (5,65 mc), acesta fiind predat Ocolului Silvic Brad.

Totodată, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Staţiune Balneoclimaterică Geoagiu Băi au finalizat cercetările pentru o faptă din data de 14 iulie a.c, când au depistat în zona împădurită Şesuri, din apropierea localităţii Geoagiu, 3 persoane de sex masculin care încărcau material lemnos într-o remorcă tractată de un tractor.

Persoanele în cauză nu deţineau nici un document care să ateste legalitatea tăierii şi provenienţa materialului lemnos.

Jandarmii au identificat autorii faptei şi au întocmit actele de sesizare pentru ,,tăiere fără drept de arbori” şi ,,furt, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 107, aliniatul 1 şi art. 109, litera c) din Legea 46/2008, Codul Silvic, acestea fiind predate Poliţiei Staţiunii Geoagiu.

De asemenea, jandarmii au dispus măsura ridicării în vederea confiscării materialului lemnos (3,1 mc), acesta fiind predat Ocolului Silvic Geoagiu..

 

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *